ممکن شما هم این احساس را پیدا کرده باشید که کمرتان دیگر توان حرکت ندارد. حرکات یوگا برای درمان کمردرد می تواند به شما در بهبود این مشکل کمک کند. طبق مطالعات علمی، حدود ۸۰ درصد از مردم جهان در طول زندگی خود کمردرد را تجربه می کنند. این مشکل در کشور ما نیز بسیار رایج است، اما این که کمردرد شایع است، به این معنا نیست که باید با آن سازگار شوید. ستون فقرات شما برای پشتیبانی و تثبیت حرکات بدن طراحی شده است. هنگامی که از وضعیت طبیعی خارج می شود، نه تنها احساس ناخوشایندی به شما دست می دهد، بلکه ممکن است سلامت روانی شما را نیز تحت تاثیر قرار دهد.
1.گربه_گاو
این خم نرم و قابل دسترس ستون فقرات را کشیده و به حرکت در می آورد. تمرین این حالت باعث کشش بالاتنه، شانه ها و گردن نیز میشود. چهار دست و پا شوید. مچ دست خود را زیر شانه ها و زانوها را زیر باسن قرار دهید. وزن خود را به طور مساوی بین هر چهار نقطه متعادل کنید. همانطور که به بالا نگاه می کنید نفس بکشید و اجازه دهید شکمتان به سمت تشک پایین بیاید. در حالی که چانه خود را در قفسه سینه خود فرو می برید نفس خود را بیرون دهید، ناف خود را به سمت ستون فقرات بکشید و ستون فقرات خود را به سمت سقف خم کنید.
2.مثلث گسترده
از حالت ایستاده، پاهای خود را با فاصله از هم نگدارید و راه بروید. انگشتان پای راست را به سمت جلو بچرخانید و انگشتان پای چپ را با زاویه به بیرون بچرخانید. بازوهای خود را به موازات زمین با کف دست به سمت پایین بلند کنید. به جلو خم شوید و در باسن راست خود لولا کنید تا با بازو و نیم تنه به جلو بیایید. دست خود را به پای خود، یک بلوک یوگا یا روی زمین ببرید. دست چپ خود را به سمت سقف دراز کنید. این حالت را تا 1 دقیقه نگه دارید.
3.پیچش ستون فقرات دو زانو
به پشت دراز بکشید و زانوها را به سمت قفسه سینه بکشید و بازوها را به پهلو دراز کنید. به آرامی پاهای خود را به سمت چپ پایین بیاورید در حالی که زانوهای خود را تا حد امکان به هم نزدیک کنید. می توانید یک بالش زیر هر دو زانو یا بین زانوهای خود قرار دهید. می توانید از دست چپ خود برای فشار دادن به زانوهای خود استفاده کنید. گردن خود را صاف نگه دارید یا آن را به هر طرف بچرخانید. این حالت را حداقل 30 ثانیه نگه دارید.
4. خم به جلو در حالت ایستاده
ممکن است این حرکت ساده به نظر برسد، اما تصور نکنید که بی اهمیت است. خم شدن به جلو باعث کشش و آرامش در عضلات پشت ران، ساق پا و باسن می شود، عضلات چهارسر ران را تقویت می کند و استرس را کاهش می دهد.
- در وضعیت تاداسانا بایستید، دست ها را روی باسن قرار دهید و نفس خود را خارج کنید.
- از ناحیه باسن، نه از کمر، به جلو خم شوید تا نیم تنه جلویی شما کشیده شود.
- اگر ممکن است، در حالی که زانوها صاف است، کف دست یا نوک انگشتان خود را در جلوی پاها به زمین برسانید یا دست ها را پشت قوزک ها قرار دهید.
- اگر این کار برایتان سخت است، ساعدهای خود را به صورت ضربدری قرار دهید و آرنج هایتان را بگیرید. پاشنه ها را محکم به زمین فشار دهید و استخوان های نشیمنگاه را به سمت سقف بکشید. قسمت بالایی ران ها را کمی به سمت داخل بچرخانید.
- با هر دَم بدن خود را کمی بالا بکشید و با هر بازدَم، بیشتر در این وضعیت رها شوید. اجازه دهید سرتان از ریشه گردن، که در بالای پشت قرار دارد، به آرامی بین تیغه های شانه آویزان شود.
5. حالت گلدسته
حالت گلدسته تقریباً تمامی بافت های اطراف کمر شما را تحت کشش قرار می دهد و به تقویت عضلات چهارسر ران، کشاله ران، باسن، بالاتنه و همچنین مچ پاهای شما کمک می کند.
- تا جایی که ممکن است در حالت چمباتمه قرار بگیرید و پاها را به هم نزدیک کنید. اگر می توانید پاشنه های خود را روی زمین نگه دارید، در غیر این صورت از یک حوله یا تشک جمع شده در زیر پاشنه ها استفاده کنید.
- ران های خود را کمی بازتر از نیم تنه از هم جدا کنید. در هنگام بازدم، نیم تنه خود را به جلو خم کرده و بین ران های خود قرار دهید.
- آرنج های خود را به قسمت داخلی زانوها فشار دهید و کف دست ها را در حالت انجلی مودرا (مهر سلام) به هم نزدیک کنید.
- با استفاده از فشار زانوها به آرنج ها، به کشش نیم تنه جلویی خود کمک کنید.
آنچه از مقاله حرکات یوگا برای درمان کمردرد متوجه شدیم
حرکات یوگا برای درمان کمردرد میتواند یک راهکار مؤثر و طبیعی باشد. با تمرین منظم حرکاتی مانند گربه_گاو، مثلث گسترده، پیچش ستون فقرات دو زانو، خم به جلو در حالت ایستاده، و حالت گلدسته، شما میتوانید به طور قابل توجهی به کاهش درد کمر، بهبود انعطافپذیری، و تقویت عضلات پشتیبان ستون فقرات کمک کنید. این تمرینات نه تنها به تسکین درد فیزیکی کمک میکنند، بلکه میتوانند به بهبود وضعیت ذهنی و کاهش استرس نیز منجر شوند، که هر دو عامل مهمی در مدیریت و پیشگیری از کمردرد هستند.