درمان تنگی نفس در ورزش + علائم آسم در دویدن و ورزش های تند

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم

آسم ورزشی یا انقباض برونش ناشی از فعالیت بدنی، به باریک شدن راه های هوایی در ریه ها در اثر ورزش شدید اطلاق می شود. این وضعیت موجب بروز علائمی نظیر تنگی نفس، سرفه، و خس خس سینه در حین یا پس از ورزش می شود. اگرچه بسیاری این حالت را با عنوان آسم ورزشی می شناسند، اصطلاح دقیق تر آن انقباض برونش ناشی از ورزش است، زیرا ورزش منجر به تنگ شدن راه های هوایی می شود، اما علت اصلی آن به خودی خود آسم نیست. این موضوع مهم است که بدانیم ورزش آسم را ایجاد نمی کند، بلکه فقط می تواند علائم آن را تشدید کند. نشانه های آسم ناشی از ورزش معمولاً پس از چند دقیقه فعالیت بدنی ظاهر می شوند و پس از ۵ تا ۱۰ دقیقه شدت می گیرند، ولی در بیشتر موارد، حدود نیم ساعت بعد از توقف ورزش این علائم کاهش می یابند.

علائم آسم ناشی از ورزش

علائم انقباض برونش ناشی از ورزش معمولاً در حین یا بلافاصله پس از ورزش شروع می شود. این علائم در صورت عدم درمان ممکن است یک ساعت یا بیشتر طول بکشد. این علائم عبارتند از:

  1. سرفه کردن
  2. خس خس سینه.
  3. تنگی نفس.
  4. سفتی یا درد قفسه سینه.
  5. خستگی در حین ورزش.
  6. عملکرد ورزشی ضعیف تر از حد انتظار اجتناب از فعالیت، که بیشتر در کودکان خردسال اتفاق می افتد.

دلایل تنگی نفس در ورزش

هنوز مشخص نیست که چه عواملی دقیقاً باعث تنگی نفس مرتبط با ورزش می شوند. احتمالاً چندین فرآیند بیولوژیکی در این موضوع دخیل هستند. افرادی که دچار تنگی نفس ناشی از ورزش هستند، معمولاً با التهاب مواجه اند و ممکن است بعد از ورزش شدید، ترشح مخاط بیش از حد داشته باشند.

عوامل مستعد کننده

عواملی که ممکن است خطر تنگی نفس ورزشی را افزایش دهند یا به عنوان محرک عمل کنند شامل موارد زیر است:

درمان تنگی نفس مرتبط با ورزش

پزشکان ممکن است داروهایی را برای استفاده قبل از ورزش یا به صورت روزانه برای کنترل طولانی مدت تجویز کنند.

داروهای پیشگیری قبل از ورزش

اگر پزشک دارویی برای شما تجویز کرده که باید قبل از ورزش مصرف کنید تا از بروز تنگی نفس جلوگیری کند، حتماً بپرسید چه زمانی قبل از شروع ورزش باید آن را مصرف کنید. این داروها شامل موارد زیر هستند:

داروهای کنترل طولانی مدت

پزشک ممکن است داروهای کنترل طولانی مدت را نیز برای مدیریت آسم مزمن یا کنترل علائم تنگی نفس در صورتی که داروهای قبل از ورزش کافی نباشند، تجویز کند. این داروها معمولاً به صورت روزانه مصرف می شوند و شامل موارد زیر هستند:

عوارض جانبی احتمالی این داروها شامل تغییرات رفتاری، خلق وخو و افکار خودکشی است. در صورت مشاهده هر یک از این علائم، با پزشک خود مشورت کنید.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

در صورت داشتن موارد زیر درمان فوری پزشکی دریافت کنید:

  1. تنگی نفس یا خس خس سینه که به سرعت بدتر می شود و نفس کشیدن را سخت می کند.
  2. حتی پس از استفاده از داروهای استنشاقی تجویزی برای حملات آسم، بهبودی حاصل نشد.

آنچه از مقاله آسم ناشی از ورزش متوجه شدیم!

آسم ناشی از ورزش، که به‌درستی “انقباض برونش ناشی از ورزش” نامیده می‌شود، به باریک شدن راه‌های هوایی در اثر فعالیت بدنی شدید اطلاق می‌شود و موجب علائمی چون تنگی نفس، سرفه و خس خس سینه می‌گردد. این وضعیت، اگرچه در ظاهر مشابه آسم است، اما علت اصلی آن به خودی خود آسم نیست و به فعالیت ورزشی مرتبط است. علائم معمولاً در حین یا بلافاصله پس از ورزش شروع شده و پس از مدتی کاهش می‌یابند. عوامل متعددی از جمله هوای سرد و خشک، آلودگی هوا و کلر موجود در استخرها می‌توانند به این وضعیت دامن بزنند.

5 راهکار طلایی برای درمان خانگی سینوزیت

خروج از نسخه موبایل