درمان و پیشگیری

مهم ترین علائم سرطان روده بزرگ چیست؟

راهنمای کامل شناسایی سرطان روده بزرگ: علائم، عوامل خطر

سرطان روده بزرگ، نوعی از سرطان است که در قسمت‌های مختلف روده بزرگ یا کولون شکل می‌گیرد. شناسایی زودهنگام این بیماری می‌تواند به بهبود نرخ بقا و کاهش پیچیدگی‌های درمانی کمک کند. سرطان روده بزرگ عمدتاً افراد مسن را تحت تأثیر قرار می دهد، اما ممکن است در هر سنی رخ دهد. به طور کلی، با افزایش سن، خطر ابتلا به علائم سرطان روده بزرگ افزایش می یابد. در حالی که سرطان کولورکتال در بین جوانان نیز دیده می شود، اما سرطان روده بزرگ بیشتر در افراد بالای ۵۰ سال رخ می دهد. میانگین سنی در زمان تشخیص سرطان روده بزرگ برای مردان ۶۸ سال و برای زنان ۷۲ سال است. در مورد سرطان رکتوم، میانگین سنی در زمان تشخیص برای هر دو جنس ۶۳ سال می باشد. در عین حال، میزان بروز سرطان کولورکتال در بزرگ سالان زیر ۵۵ سال حدود ۲ درصد افزایش یافته که این افزایش عمدتاً به دلیل افزایش تعداد موارد سرطان رکتوم است. آمارها نشان می دهند که حدود ۱۱ درصد از تمام تشخیص های سرطان کولورکتال مربوط به افراد زیر ۵۰ سال است. در این مقاله در مجله اوریکا، به بررسی علائم اولیه و هشداردهنده‌ای که می‌توانند نشان‌دهنده وجود سرطان روده بزرگ باشند، می‌پردازیم.

سرطان روده بزرگ

1. تغییر در عادات روده‌ای

یکی از شایع‌ترین نشانه‌های سرطان روده بزرگ، تغییر در عادات دفع است. این تغییرات ممکن است شامل یبوست، اسهال یا تغییر در شکل مدفوع (مانند مدفوع نواری یا بسیار نازک) باشد. اگر این تغییرات بیش از چند هفته ادامه داشته باشد، توصیه می‌شود با پزشک خود مشورت کنید.

2. خونریزی یا خون در مدفوع

خون در مدفوع ممکن است به رنگ قرمز روشن یا قهوه‌ای تیره باشد و یکی از علائم هشداردهنده سرطان روده بزرگ است. این نشانه نباید نادیده گرفته شود و باید فورا به پزشک اطلاع داده شود.

3. کاهش ناگهانی وزن

کاهش وزن بدون دلیل مشخص و بدون تغییر در رژیم غذایی یا فعالیت بدنی می‌تواند نشان‌دهنده یک مشکل جدی باشد. سرطان روده بزرگ گاهی اوقات باعث کاهش وزن می‌شود چون بدن نمی‌تواند مواد مغذی را به طور مؤثر جذب کند.

4. خستگی مزمن

خستگی شدید و طولانی‌مدت که با استراحت بهبود نمی‌یابد، می‌تواند نشانه‌ای از کم‌خونی ناشی از خونریزی مخفی باشد. این نوع کم‌خونی ممکن است به دلیل سرطان روده بزرگ ایجاد شود.

5. درد یا ناراحتی شکمی

گرفتگی‌ها، گاز یا درد شکمی که از بین نمی‌روند، می‌توانند علائمی از سرطان روده بزرگ باشند. این دردها گاهی اوقات به دلیل رشد تومور در روده بزرگ ایجاد می‌شوند.

سرطان روده بزرگ

6. علائم سرطان متاستاتیک روده بزرگ

زمانی که سرطان به مرحله متاستاز می رسد، سلول های سرطانی از محل اولیه خود (در اینجا روده بزرگ) به سایر قسمت های بدن گسترش یافته و باعث اختلال در عملکرد آنها می شوند. در مرحله چهار سرطان روده بزرگ، این سلول ها ممکن است از طریق جریان خون یا سیستم لنفاوی به دیگر نقاط بدن منتقل شوند.

  • خون در مدفوع و تغییر رنگ آن به قهوه ای، قرمز یا سیاه
  • خونریزی از راست روده
  • احساس عدم تخلیه کامل روده ها پس از دفع مدفوع
  • تغییرات در عادات روده ای مانند یبوست (کمتر از سه بار دفع در هفته) یا اسهال (دفع شل و آبکی سه بار یا بیشتر در روز)
  • درد یا گرفتگی مداوم شکم
  • کاهش وزن بدون دلیل مشخص
  • مشکلات حافظه
  • افزایش سطح کلسیم خون
  • سرفه
  • خستگی یا ضعف عمومی
  • کم خونی و کاهش هموگلوبین

علائم سرطان متاستاتیک روده بزرگ

علائم سرطان کولورکتال متاستاتیک بسته به محل گسترش و اندازه تومور متفاوت است، از جمله:

  • زردی پوست و چشم، و تورم شکم در اثر گسترش سرطان به کبد
  • تنگی نفس، سرفه و مشکلات تنفسی در صورت گسترش سرطان به ریه ها
  • درد استخوان و شکستگی های بی دلیل در صورت گسترش سرطان به مغز استخوان
  • سردرد، سرگیجه، مشکلات حافظه یا تشنج در صورت گسترش سرطان به مغز
  • نفخ، گازهای شکمی و کاهش اشتها در صورت گسترش سرطان به غدد لنفاوی

آنچه از مقاله علائم سرطان روده بزرگ آموختیم

تشخیص زودهنگام سرطان روده بزرگ می‌تواند شانس درمان موفقیت‌آمیز را افزایش دهد. اگر هر یک از علائم سرطان روده بزرگ را که در بالا ذکر شد، تجربه می‌کنید، برای ارزیابی دقیق و برنامه‌ریزی برای اقدامات بعدی، با پزشک خود تماس بگیرید. یادآوری می‌کنیم که داشتن یک یا چند علامت به معنای وجود حتمی سرطان نیست، اما بررسی به موقع آن‌ها حیاتی است. یکی از عواملی که ممکن است باعث افزایش احتمال سرطان روده بزرگ شود، گرم کردن غذا با ظروف پلاستیکی در مایکروویو است. پیشنهاد می کنیم برای پیشگری از سرطان روده بزرگ این مقاله را نیز مطالعه کنید:

چرا گرم کردن غذا با ظروف پلاستیکی در مایکروویو خطرناک است؟

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا